Diskuse - Středověkká online strategie?
Zde je místo pro Vaše příspěvky k této diskusi.
| Strana: 1 z 1 | Počet příspěvků: 20 |
|
Carcin 11/06/2010 21:40:48
|
|
Bojty nějak mi nic nedošlo, zkus to znovu :)
|
Bojty 11/06/2010 16:27:02
|
|
Carine, napsal sem ti na ICQ, tak se ozvi
|
Carcin 11/06/2010 16:14:31
|
|
Tak k tomu úspěchu - Já bych chtěl hlavně udělat hru aby bavila lidi. Možná že to v dnešní době je nepochopitelné, ale já už sem takový :)
|
genesis 11/06/2010 14:40:14
|
|
Mno ... z toho co vnimam ja, vetsina sportovcu to dela primarne pro prachy a zabava je spis nekde jinde. :)
... programovani pro penize mam jinde, tohle mam jako konicka a petriho misku, tolik moje motivace. :)
tak a ted se vratme k puvodnimu tematu...
Carcin potrebuje programatora, ktery by mu pomohl implementovat jeho hru. Ja navrhuju nejdrive at sestavi jasnou vizi, co kde, jak a kudy a pak at sestavi procesy (tedy vize, analyza) a pak at zacne implementovat, jinak se ten programator upise k smrti. Neni to o tom, ze programatori nevydrzi dlouho, ale o tom, ze nikoho nebavi vymyslet neco kolem dokola, protoze to nekdo nekde meni.
Jo a zcela spravne tady, tusim anonym, nastrelil ze kazdy, kdo na tom hrabne bude chtit nejakou formu odmeny, odmenou nemusi byt financni zisk i kdyz ten je prirozene nejlikvidnejsi. Takze by se mel zamyslet i nad formou te odmeny.
|
Bojty 11/06/2010 14:25:30
|
|
Úspěch je věc, která je pro každého jiná, někdo chce to někdo zas to.
------------------------------------ ----------------------
cituju:
Troufam si rict, ze vetsina z tech projektu ale konci na nedostatku znalosti, zkusenosti, trpelivosti a schopnosti spoluprace.
--------------------------------------- -------------------
Plně stebou sohlasím. V první řadě by to mělo toho člověka bavit, aby u toho vydržel, ale když k tomu přidáme peníze, tak se vytvoří super věc, protože daný programátor to bude dělat ze dvou věcí Zábava a Peníze, a to ho udrží u toho aby to dodělal.
Ve fotbale taky hráči dostávají plat, a dělají to pro zábavu:)
|
genesis 11/06/2010 14:11:15
|
|
Kurzy, obchodovani na burze a tahle skupina veci ne uplne odpovida tomu, co se deje kolem online her. Proto radeji prirovnavam svet her ke svetu filmu. I tam neco vytvaris a pak cekas jak to divaci prijmou. Narozdil od sazek a burzy, kde primarni roli hraje matematika, ve svete zabavy hraje primarni roli neco uplne jineho. To, co ti vychazi matematicky idealnim resenim, muze dopadnout jako totalni propadak. A to bez ohledu, kolik penez do toho narves. Coz nevylucuje fakt, ze vhodny marketingovy vykon umozni prodat i totalni ksunt, coz je videt den co den v reklamnich vlozkach ruznych poradu. Takze ano, kdyz vezmu nemaly obnos a zaplatim si reklamu vsude mozne urcite budu mit vetsi pocet registraci...
... ale otazkou stale zustava, co znamena mit uspech. Zbohatnout se da i na aplikaci, ktera ma minimalni provoz. Tak jako tak, delat hru, aby clovek zbohatnul... nerikam nemozne, ale zabavni prumysl chce mnohem vice zkusenosti, nez jich vetsina studentu ma. A to je take duvod proc se uchyti tak 1/100. Troufam si rict, ze vetsina z tech projektu ale konci na nedostatku znalosti, zkusenosti, trpelivosti a schopnosti spoluprace.
|
Bojty 11/06/2010 13:39:20
|
|
vydelat webovkou penez jako zelez??? :)))))) ale no tak. To bys k tomu musel pristoupit uplne jinak.
--------------------------------- ------------
Dal sem to jako příklad, určitě se najdou lidi coto dělají kvuli tomu aby zbohatli.
|
Bojty 11/06/2010 13:37:29
|
|
Dám ti příklad z vlastní zkušenosti, Dříve sem hrával Poker, abych něco dokázal (vydělal peníze), tak sem musel mít kapitál, protože turnaje kde je vstup volný, pro 9000 lidí a první bere 2 dolary je téměř nesmysl, na fórech ohledně pokru, by ti každý poradil aď si tam vložíš dostatečný kapitál k hraní.
Další příklad je ohledně burzy, které se ještě nevěnuju ale do budoucna bych chtěl aby to byla moje práce, tam je to stejné bez kapitálu ani ránu.
Ohledně toho mechanismu co si zde nastínil, stebou souhlasim, když uvedu příklad kurzovního sázení je to stejné více sadím více vyhraju, ale musím mít zkušenosti s kurzi a vše kolem toho.
Na počítačové scéně vyšlo nemnoho free her, stoho se ujala 1 ze stovky, přičemž hry do kterých bylo investováno měli vetší šanci na úspěch.
|
genesis 11/06/2010 12:04:45
|
|
Bojty...
vydelat webovkou penez jako zelez??? :)))))) ale no tak. To bys k tomu musel pristoupit uplne jinak.
Rozumim tvemu nazoru, ale je mylny. Nikde v realnem svete nefunguje mechanismus, ze cim vic vlozis, tim vic ziskas. Tady navic hraje roli trh, modni trendy, financni prostredi apod... A dokonce ani to, ze si zaplatis nejake zdroje, neznamena, ze ty zdroje jsou lepsi, nez jake bys dostal jinde levnejsi nebo zadarmo. Nezridka entita investuje obrovske mnozstvi zdroju se ziskem absolutne neadekvatnim.
|
Bojty 11/06/2010 11:19:45
|
|
Ja mam takový názor, že když do něčeho investuješ, tak máš vetší šanci na úspěch.
|
Bojty 11/06/2010 11:18:15
|
|
1) Ano to je jasné, že to není jasný úspěch, chtěl sem jen poukázat na to, že hry, který měli počáteční kapitál se většinou ujaly. Facabook vznikl pro jednu univerzitu jako sociální síť, a to, že se rozrostl nebylo v plánu, takže tohle bych nesrovnával s browser hrami.
2)No tak tohle je pochopitelný, každý majitel nějaké hry si musí dát cíl, čeho chce dosáhnout, jestli chce vydělat peněz jako želez, nebo vytvořit fajnou komunitu, to je už na něm.
|
genesis 11/06/2010 09:24:45
|
|
Bojty...
Mno... to, ze do neceho investujes, jeste neznamena automaticky uspech. Oproti tomu i projekty, ktere jsou vylozene nizkorozpoctove mohou sklidit brutalni uspech (viz facebook).
Ono kriticke pro uspech neni, kolik do toho clovek investuje, ale myslenka, o kterou se projekt opira. Jestlize to bude tuctova myslenka, pak je uspech v haji. Podivej se na film Kruh... japonci natocili film amici kdovikde sehnali scenar, upravili k obrazu svemu a ejhle maji taky kruh... ve vysledku ani jeden z nesklidil, co ocekaval. Obdobne film tmavomodry svet a pearl harbor. A dalo by se pokracovat mnohem dal.
A mnohdy se lide ani neshodnou v tom, co vlastne uspech je. Je u webovky uspechem mnozstvi hracu? nebo neco jineho? Vetsinou lide chapou jako uspesnou tu hru, ktera ma stovky nebo tisice registraci, odhlednu-li od toho, kolik unikatnich hracu tu hru opravdu hraje, pak musim upozornit jeste na jednu zakonitost... cim vetsi komunita, tim hure se udrzuje. A navic, jak jsem rekl, cilem hry muze byt neco jineho... treba jen poskytnout alternativu a zkouset technologie... jako to je u mne. :)
Carcin... je treba ujasnit si, ceho chces dosahnout, jestli chces mraky registraci, pak doporucuju upravit namet hry. Se stredovekem (nebo warcraftem) bys stal proti DarkElfovi a uz ten ma proti tobe silnou startovni pozici. A umim si zive predstavit, ze konkurence se velmi rychle vyhroti jeste vic. Obdobne vesmir a WW2. Principielne ale zalezi, s cim prijdes.
|
Carcin 10/06/2010 17:12:06
|
|
Bojty určitě, nesháním jenom programátora, zatím ještě nemám vymyšlen celý systém hry, a rady a připomínky někoho dalšího se vždy hodí. Moje ICQ 342329845.
|
Bojty 10/06/2010 15:43:35
|
|
Ano, kdybych uměl programovat a jeho koncept hry by mě nadchnul, tak bych mu rád pomohl, ale to není co sem chtěl říct. Chtěl sem říct, že v dnešní době to téměř nikdo nebude dělat zadarmo, proč? Protože lidi sou v dnešní době vychováni na cestu za penězma, tak to bude, tak to je. Samozřejmě sou tu tací jako genesis, kteří to dělají zadarmo, nic stoho netěží, investují do toho svoje kapesné, proč to dělají? Hlavní důvod proč to dělají je, že je to prostě baví a mají stoho radost.
Další věc je ta, že úspěšné hry, které se na internetu ujaly, byly to ty hry do kterých se zezačátku investovalo, ono se jim to vratilo nějakými Pro,Plus balíky (nemyslím ty zvýhodňovací).
Takle to je i s vývojáři PC her.
Carcine, pokud sháníš někoho do týmu, nemyslím tím programátora ale cokoli jiného tak mi napiš.
|
genesis 10/06/2010 11:17:05
|
|
"Za darmo ani kure nehrabe." tohle jsem si precetl a zjezily se mi vlasy na hlave. Jako vyvojar jsem udelal hodne veci pro to, abych nekomu pomohl. Ale chapu, ze nova generace lidi proste tohle heslo razi... a jsem tak zvedavej, co budou rikat oni, az se dostanou do situace, kdy budou potrebovat pomoc a nebudou disponovat pozadovanou protihodnotou. Ostatne toto rceni globalne je velmi kratkozrake. Ostatne dokazaly nam to akciove trhy v poslednich dvou letech, kdy jednotlive staty musely dotovat ruzne uspesne firmy, aby vubec prezily, nemluvim vubec o tretine sveta, zivelnych pohromach, vzdelani placenem statem apod... takze priste, nez nekdo tuhle kravinu napise, mel by se nejdriv zamyslet.
Mimochodem... jako vyvojar, autor a spravce hry musimm rict, ze ma hra je taky pristupna zdarma, investuju do ni prostredky na provoz. Myslim tedy, ze je ferove, ze pokud od hracu chci pomoc, ani oni ode mne nic nechteji. A jestlize budu muset zacit platit, pak ale budou muset platit i hraci. Mimochodem, kdo z vas, kteri hrajete hru, za ni platite?
|
Carcin 9/06/2010 21:42:02
|
|
Vím, že jen vymyslet myšlenku nestačí, dělal bych grafiku a možná bych mohl pomoci i s programováním jednoduchých operací, když by mi to někdo vysvětlil tak s tím můžu pomoct, ale potřebuju ten mozek kterej vymyslí jak to naprogramovat...
|
anonym 9/06/2010 21:27:15
|
|
Upřímně jako správce jedné hry, programátor a spoluautor, které tu nebudu dělat reklamu řeknu na příspěvek níže toto: myslím, že nikdo nic za pouhou reklamu dělat nebude... chce to, aby ten kdo to vytvoří měl rozhodně podíl na hře, protože ono jen vymyslet základní myšlenku není hlavní, ale musí se promyslet spousta dalších věcí, které jsou na některé neprogramátory dosti kompikované ;-) navíc je to běh na dlouho trať, žádný programátor moc dlouho nevydrží... jen jich má spousta velké oči a často, ti co to umí a jen se o tom nesnaží přesvědčit, již dělají něco svého
|
Carcin 9/06/2010 20:49:49
|
|
Tak k tomu, že to není originální. Podle mě minimálně na českém internetu nic podobného není (možná DarkElf, ale to je podobné jenom tou mapou a ničím jiným). Pokud teda něco podbného znáš takmi pošli odkaz, ro se rád podívám.
|
Bojty 9/06/2010 18:02:58
|
|
1. Zadarmo ani kuře nehrabe
2. Myslím si že téma, které si nám zde nastínil už je tak trošku ohranné, zkusil bych vymyslet něco originálnějšího.
Kdybych uměl programovat rád bych ti pomohl, ale sem na tom asi stejně jak ty, takže ti můžu jedině popřát hodně štěští.
|
Carcin 7/06/2010 16:46:32
|
|
Dobrý den, jmenuji se Jakub a chtěl bych se s vámi poradit na téma Středověkké online srategie.
Už dlouho přemýšlím o udělání online hry, jednu jsem začal s bratrem jako programátorem, ale bohužel teď nemá čas kvůli práci a tak sme to odložili.
Teď jsem dostal nápad na novou online hru na motivy hry Knight of Honor. Byla by to strategie z období okolo roku 1000 n.l. Hrálo by se na veliké mapě evropy, která by byla rozdělená na provincie( cca 150 provincií). V provincii by bylo hlavní město, kde by se stavěli budovy a trénovali vojáci.
Na začátku hry byste si zvolili národ (národů by bylo okolo 20-30, např. Německo, Čechy, Novgorod, Byzance atd.) a dostali byste jednu provincii s hlavním městem a mohli byste začít hrát. Rozšiřovali byste svoje úemí o další provincie, vedli války se sousedními zeměmi, obchodovali, uzavírali spojenecké smlouvy, rozvíjeli města atd.
Kdo se dočetl až sem, tak ho to doufám alespoň trošičku zajímá a může začít diskuze.
Hlavním problémem je, že já sám programovat neumím, snažím se to sice naučit, ale sem v tom úplný nováček a nějak mi to neleze do hlavy. Takže potřebuju programátora. V čem by to kdo programoval je mi celkem jedno, hlavně aby to běželo :) Grafiku bych si mohl dělat sám, ale kdyby někdo chtěl tak mu to rád přenechám. Je to však FREE projekt, a tak nemůžu ničím zaplatit, samozřejmostí je poté reklama libovolné velikosti, ale jinak se budete muset spokojit s mou vděčností :) Hledám tak spíše nadšence, kteří by to dělali rádi. Budu rád i za každou radu nebo jakoukoliv pomoc s nápadem a rozvinutí myšlenky. Byl bych také rád za komentáře, jestli to vůbec někoho zajímá a jestli se má cenu do toho pouštět. Kontaktujte mě buď zde, nebo na ICQ 342329845. Těším se na Vás!