Diskuse - poradí mi niekto?
Zde je místo pro Vaše příspěvky k této diskusi.
| Strana: 1 z 2 | Počet příspěvků: 32 |
|
genesis 11/03/2011 21:49:30
|
|
tak ja nerikam, ze to nejde. pokud nad tebou stoji nekdo, kdo te klepe pres prsty a rika, proc to nebo to, tak to jde. pokud jsi sam, tak te nuti okolnosti, nebo damokluv mec od hostingu :o)
jako pravda je, ze naucit se za behu je nejlepsi a proto tjn8 doporucuju zapojit se do teamu. sam ty znalosti ziska taky, ale za jak dlouho? a co tomu bude predchazet?
|
123 11/03/2011 17:42:04
|
|
jak říká jinak Leinad naučit se dá programovat i na hře záleží na člověku jak to pochopí někdo se učí rychle jíný pomalu
|
Leinad 11/03/2011 17:29:09
|
|
genesis: Já se naučil programovat na hře :-)
Teda, opravdu programovat. HTML web jsem si zkusil už dříve, ale výkonný kód jsem se naučil dělat až na hře.
|
Leinad 11/03/2011 17:24:17
|
|
genesis: .jajau jsem psal, zda nechce programovat pro RI, vypadal trochu váhavě, ale říkal, že by chtěl a pak se už neozval.
|
tjn8 11/03/2011 15:20:36
|
|
som to pozrel ale ten chalan hladá vývojarský team neponúka miesto :)
|
genesis 9/03/2011 22:32:16
|
|
musis vymazat mezery.
pridavani mezer do linku je ochrana OG pred neblahymi vlivy.
|
tjn8 9/03/2011 19:25:39
|
|
Som tu len na mobile,ale v rýchlosti sa mi pod tým linkom nič neotvorilo,môže to byť chyba ale mobilu,takže neviem
|
genesis 8/03/2011 20:49:04
|
|
tjn8 ...
nechces zkusit tohle?
http://www.on-game.cz/diskuse/2 21-programator-online-hry.php
|
genesis 8/03/2011 19:36:23
|
|
Tak jistotne, je lepsi zacit lehcimi zalezitostmi a pak postupne pronikat hloubeji a hloubeji. Kdyz se ale podivas na diskuse na OnGame, tak zjistis, ze prvni aplikaci, kterou studenti chteji napsat je hned jeden z nejslozitejsich druhu... hra.
Proc se ucit jezdit na kole, kdyz muzes rovnou jezdit zavodni okruhy na motorce, ze?
|
... 7/03/2011 14:55:52
|
|
já neříkám, že by je neměl nabrat ... obecně bych začal experimentováním s různými kousky kódů, než vytvářet něco tak sofistikovaného a náročného jako je webová hra (neuvažujeme-li hry typu sudoku, piškvorky, hádje číslo a podobné srandy :) )...
|
epic 7/03/2011 13:18:33
|
|
tjn8 a taky se musím říct že jestli čekáš že za měsíc napíšeš funkční hru tak to ne jednou narazíš na problém jako třeba ted i zkušení programátoři se seknou u něčeho u čeho by se od nich očekávalo že pro ně bude hračka jak už tady psali bud se přidat do projektu kde získáš zkušenosti nebo to prostě zkoušej dál jednou se ti to povede
|
epic 7/03/2011 13:14:24
|
|
tak nějak ty zkušenosti získat musí furt lepší se o něco pokusit než sedět na prdeli a čekat.
|
genesis 7/03/2011 07:55:08
|
|
... coz ale predpoklada, ze se nekde k tomu kodu dostanes. :o)
pravda, kdyz jsem se ucil PHP tak jsem si nejake kody na cerstve dostupnem internetu nasel. :o) ale jak jsem rikal, uz jsem ovladal 3 programovaci jazyky, takze uz to bylo jen o syntaxi a dostupnych funkcich. cili jen vytvoreni noveho slovniku a formatovani kodu. :o)))
Coz ale neni problem tjn8. Obavam se, ze tjn8 by potreboval nalejvarnu kolem programovani v globalu. Jak rikam, v tehle chvili se rozhodnout, ze napisu hru, se mi zda velmi nestastne. Ale je to jeho rozhodnuti.
|
... 7/03/2011 06:22:52
|
|
heh..mi pro pochopení php a nastudování stačilo jenom otevřít si nějaký pěkný kus kódu a číst v něm (knížka o PHP byla pro mě drahá xD):D ačkoliv jsem neměl žádné zkušenosti s programováním šlo to :) ... ale nečekej milý tjn8, že tě tady někdo něco naučí formou jednoho postu ...musíš se učit, zkoušet, testovat, hledat, studovat
|
genesis 6/03/2011 20:52:50
|
|
tjn8 ...
promin, ale jsi si opravdu jisty, ze mas dost znalosti na napsani sve vlastni hry?
Muj pocit, ze by ti prospela ucaset v nejakem realizacnim teamu, sili kazdym dnem. Opravdu ti vrele doporucuju zacit svuj pocin prave tim. Tve znalosti v teto chvili nejsou na potrebne urovni a pokud se ted hned chces pustit do psani webove hry, pak je to, promin, ptakovina. Z toho co pises mam velmi silny pocit, ze bys narazil na v teto chvili pro tebe prilis vysoke prekazky a zbytecne tim odsoudil svuj projekt k zaniku. Opravdu si myslim, ze mnohem lepsim startem by pro tebe bylo ucastnit se vyvoje jineho projektu jako clen teamu, kde ziskas dost znalosti i dovednosti, osvojis si nejen zaklady ale i pokrocile techniky a az tohle budes znat, pak prijde ten vhodny cas na spusteni vlastniho projektu.
Hele, nebudu rikat klise jako "mluvim z vlastni zkusenosti" nebo tak neco. Pascala jsem se ucil v obyvaku na zemi s ctvereckovanym blokem a ucebnici pascala pred sebou. Tehdy jsme si o interentu mohli nechat zdat pokud uz o nem nekdo vedel. PHP jsem potkal az kdyz jsem ovladal tri programovaci jazyky... proto pro mne PHP nebylo problemem a i pres to svet webovych aplikaci mi zezacatku pripadal dost tajemny.
Proto, prosim, zvaz jestli nenabidnes spolupraci nekomu, kdo uz hru vyvyji a muze te neco naucit.
|
tjn8 6/03/2011 15:22:36
|
|
No hej,ale čo zadať do tej databáze aby mi vždy uložilo najnovšie čísla?aký druh tam vybrať
|
genesis 6/03/2011 14:08:29
|
|
tjn8...
Webove aplikace jsou aplikace nestavove (zejmena v neprimo zminenem PHP), tedy narozdil od desktopovych nemaji mechanismus, jak si zachovat aktualni stav, proto se tento mechanismus dodava externe zpravidla pomoci databaze.
U PHP to funguje tak, ze request je zpracovan a po odeslani response, je kontext ve kterem doslo ke zpracovani, zahozen. Protokol HTTP je nestavovy, tedy neumoznuje zachovavat stav kontextu komunikace. Tvurci www aplikaci to obchazi pomoci cookies a sessions. Dlouhodobe informace uvnitr aplikace jsou zachovavany prave v databazi (teda nejcasteji).
Jak jsem ti radil v mailu... doporucuju nasbirat informace v teamu u jine hry, abys nacerpal vice zkusenosti a hlavne znalosti. Znalosti jsou NUTNOU avsak ne dostacujici podminkou, pokud se nekdo rozhodne pro psani webove hry.
|
tjn8 6/03/2011 12:11:58
|
|
Ak to mám zle napíšte prosím kde php skúšam len chvíľu,-diky
|
tjn8 6/03/2011 12:09:06
|
|
Napadlo ma načo vlastne je mi databáza?nestačí tá produkcia spraviť len cez premenne?napr takto?
Produkcia:
Drevo=echo($drevo); za hodinu.
V sklade=echo($nove_drevo); /echo($sklad);
$Drevo="50";
$nove_drevo =$drevo+"50";
$sklad="1500";
if($nove_d revo==$sklad){echo("sklad je plny")}
|
tjn8 4/03/2011 21:02:51
|
|
Napísal som ti e-mail
|
genesis 4/03/2011 08:11:14
|
|
tjn8...
jak jsem uz napsal.. implementace prepoctu je primo zavisla na systemu hry. nejcasteji se pouziva to, ze v jednom sloupecku jsou zakladni parametry, u tebe treba drevo, a v druhem zmena na prepocet, v tvem pripade treba +10.
Pak staci poslat SQL prikaz
UPDATE [tabulka] SET ...,`drevo`=`drevo`+`drevozmena`,...
Tento prikaz ti jedinym prubehem provede narust dreva u vsech objektu. Prirozene, neni treba volat SQL prikaz pro kazdou surovinu zvlast, ale lze to volat najednou pro vsechny, pokud tam neni specialni logika.
|
tjn8 3/03/2011 21:01:23
|
|
Áno funkciu cron som našiel zadarmo aj napr na ic.cz sice len každých 5minút ale na začiatok stačí:)inak nebol by niekto ochotný mi napísať celý skript tej produkcie napr jednej suroviny dreva?chcem premenne že tam musia byť napr pri dreve $drevo,$naposledy,$drevo=1000napr,$cas,$n ove_drevo.ale mohol by mi niekto vysvetliť presný postup popr.ako nato potrebujem databázu my sql,bol by som mu veľmi vďačný:)najlepšie na email tjn8@centrum.sk.
Ďakujem.
|
genesis 2/03/2011 23:20:33
|
|
Leinad ma pravdu, existuji crony s webovym rohranim, nektere z nich jsou dokonce i free. Spolehlivost kolisa, ale je to jedno z moznych resenim.
|
Leinad 2/03/2011 17:28:03
|
|
Lze používat i webcron a pak to není závislé na tom, zda tvůj webhoster ho poskytuje, nebo ne
|
genesis 1/03/2011 09:04:26
|
|
tak v prvni rade si musis sam sesumirovat, co vse se v tom prepoctu ma opravdu stat a jak to udelat efektivne.
kdysi jedna z prvnich verzi DSW mela prepocet dlouhej 20s s narustem poctu hracu delka prepoctu narostla do te miry, ze uz se proste nestihl za tech 30s, ktere ma defaultne PHP nastavene na maximalni delku skriptu, udelat. Musel jsem tento problem vyresit, dnes prepocet probiha v jednotkach vterin a to vcetne zvlastnich udalosti.
Timhle pripkladem jsem chtel rict, jen to, ze spatne navrzenej prepocet muze byt zdrojem tezkych problemu. Ostatne, webova hra je webova aplikace (jakej div, ze? :o) ) a jako u takove musis pocitat s mnohem vetsim rozsahem moznych rizik..
|
genesis 1/03/2011 08:39:36
|
|
uz jsem ho videl i nekde na free hostingu... ale neptej se mne na to, kde. Jen provozovat hru na free hostingu je neprijemne. zpravidla kvuli vykonovym umezenim apod.
|
tjn8 1/03/2011 07:52:56
|
|
Inak grafika mám to je dobré,..ale aj tak neviem ako cez databázu spraviť ten prepočet
|
tjn8 1/03/2011 07:51:38
|
|
A teda tá funkcia cron,je napr aj na freewebhostingoch?napr webzdarma.cz,ic.cz?
|
genesis 28/02/2011 21:10:05
|
|
hej nevim...
velmi pekna pripominka. jak to zaridit? sehnat grafika, ktery tuto grafiku pro tebe bude kreslit. neni to jednoduche.
|
genesis 28/02/2011 21:09:03
|
|
tjn8...
uplnym zakladem je dobre navrzeni mechanismu cele hry. dalsi vec je vhodne navrzeni databaze. dulezite je dobre a efektivni zpracovani procesu prepoctu.
pokud tohle vse je dobre muze prepocet probehnout behem nekolika milisekund. Teoreticky to muze byt zalezitost jednoho SQL Update.
Mno a poslednim kouskem skladacky je mechanismus casovaneho spousteni. U hostingu bezicich na PHP je tato sluzba vetsinou nabizena pod nazvem Cron.